Doučujte.cz

Pomáháme doučováním

Pomáhejte s námi doučováním, staňte se dobrovolníkem!

Dobrovolníci jsou nepostradatelnou součástí služeb pro děti. Člověk v tísni by nikdy nepomohl tolika dětem nebýt jejich obětavé a kvalitní dobrovolné práce. Každým rokem spolupracujeme zhruba se 400 dobrovolníky, kteří ve svém volném čase doučují děti, zapojují se do mentoringu, vypomáhají v předškolních klubech nebo v nízkoprahových zařízeních. Zaškolení, metodické vedení a podpora je samozřejmostí.

Dobrovolničit u nás můžete v Individuálním doučování, mentoringu, kariérním poradenství, předškolních klubech a nízkoprahových zařízeních.

Máte zájem stát se dobrovolníkem organizace Člověk v tísni? Pokud ano, pište na .

Pro sledování YouTube videí je třeba povolit marketingové cookies

Ilustrace : Ester Tajrychová, Animace: Matěj Polák, Voiceover: Hana Řičicová

Nejčastěji u nás dobrovolníci nacházejí uplatnění v rámci programu individuálního doučování, kdy dochází pravidelně přímo do domácnosti dítěte, probírají s ním školní látku a rozšiřují mu všeobecný přehled. V současné epidemické situaci se na nás obrací nejen naše tradiční cílová skupina sestávající z rodin ohrožených sociálním vyloučením, ale nově i rodiny, jejichž sociální propad zapříčila až pandemie koronaviru. Po zkušenostech s distanční výukou jsme začali nabízet i online doučování, kdy dobrovolníci mohou doučovat na dálku přes počítač.

Kromě individuálního doučování se u nás dobrovolníci mohou uplatnit v kariérním poradenství nebo mentoringu. To obnáší podporu mladých lidí z nepodnětného prostředí, kteří by se rádi zorientovali v možnostech osobního i kariérního rozvoje. Dobrovolník se s nimi učí, naslouchá jim, dává jim zpětnou vazbu a ukazuje cesty, kterými se tito mladí lidé mohou vydat.

Máte zájem stát se dobrovolníkem organizace Člověk v tísni? Pokud ano, pište na .